Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

Vergoeding mindfulness 2023


Er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor de positieve effecten van mindfulness op de gezondheid. Dit is de reden dat in 2023 veel zorgverzekeraars (een deel) van de training vergoeden. Meestal is hier geen verwijsbrief voor nodig.

Mariet voldoet aan alle voorwaarden en hoge kwaliteitseisen als gevorderd lid van het Kwaliteitsregister voor Mindfulnesstrainers om voor vergoeding van alle aangeboden trainingen in aanmerking te komen vanuit de aanvullende verzekering. Daarnaast is ze werkzaam als CAM Registertherapeute, RBCZ geaccrediteerd, en Positieve Gezondheid Zorgverlener.


Vergoedingsmogelijkheden zorgverzekeraars

Salland Zorgverzekeringen vergoed de mindfulnesstrainingen (onder de noemer gezondheidscursus) en vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top! Voor info zie hier

Nog niet alle zorgverzekeraars vergoeden mindfulnesstrainingen helaas. Check hiervoor de volgende lijst: vergoedingen 2023 mindfulness zorgverzekeraars

Een training kan daarnaast ook vergoed worden als onderdeel van biopsychosociale behandeling, voorwaarde is dat de deelnemer aanvullend verzekerd is: vergoedingen psychosociale therapie. Informeer bij vragen/onduidelijkheden i.v.m. de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie bij Mariet.


Mindfulness bij burn-out klachten

Vanuit het aanvullende pakket vergoeden verzekeraars als VGZ, Univé, National Academic, UMC en IZA een mindfulnesstraining bij burn-out klachten. De vergoeding bedraagt dan 350 euro per cliënt. Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT (beiden zijn mogelijk!) voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten.


Vergoedingsvoorwaarden bij burn-out: de MBSR of MBCT wordt gegeven door een mindfulness therapeut-trainer cat. 1 lid VMBN. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar. Heartfulness Deventer werkt onder voorwaarden VMBN categorie 1, dat is de hoogst mogelijke certificering en komt dus altijd voor vergoeding in aanmerking.


Accreditaties:


Praktijk Mariet Rutten - Heartfulness Deventer is een CRKBO gecertificeerde trainingsinstelling


Aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties:Trainer VMBN cat. 1
Trainer MBCL register A
CAM-therapeut: FAGT
Registertherapeut RBCZ