Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

Vergoeding mindfulness 2022


Er is steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor de positieve effecten van mindfulness op de gezondheid. Dit is de reden dat in 2022 veel zorgverzekeraars (een deel) van de training vergoeden. Meestal is hier geen verwijsbrief voor nodig.

Heartfulness Deventer voldoet aan alle voorwaarden en normen om voor vergoeding in aanmerking te komen. De MBCT/L (compassietraining) is óók een mindfulnesstraining.


Vergoedingsmogelijkheden zorgverzekeraars

Helaas vergoeden nog niet alle zorgverzekeraars mindfulnesstrainingen. Check hiervoor de volgende lijst: vergoedingen 2022 mindfulness zorgverzekeraars

Een training kan daarnaast ook vergoed worden als onderdeel van biopsychosociale behandeling, voorwaarde is dat de deelnemer aanvullend verzekerd is: vergoedingen psychosociale therapie en een training volgt bij een therapeut-trainer. Informeer bij vragen/onduidelijkheden i.v.m. de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie.


Mindfulness bij burn-out klachten

Vanuit het aanvullende pakket vergoeden verzekeraars als VGZ, Univé, National Academic, UMC en IZA een mindfulnesstraining bij burn-out klachten. De vergoeding bedraagt dan 350 euro per cliënt. Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR of MBCT (beiden zijn mogelijk!) voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten.


Vergoedingsvoorwaarden bij burn-out: de MBSR of MBCT wordt gegeven door een mindfulness therapeut-trainer cat. 1 lid VMBN. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar. Heartfulness Deventer werkt onder voorwaarden VMBN categorie 1, dat is de hoogst mogelijke certificering en komt dus altijd voor vergoeding in aanmerking.


Accreditaties:


Praktijk Mariet Rutten - Heartfulness Deventer is een CRKBO gecertificeerde trainingsinstelling


Aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties:Trainer VMBN cat. 1
Trainer MBCL register A
CAM-therapeut: FAGT
Registertherapeut RBCZ