Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

Waarom mindfulness en (zelf)compassie bij stress?

Mindfulness geeft ons een keuze in hoe we omgaan met moeilijkheden. Vaak handelen we in moeilijke situaties volgens diep ingesleten gewoontes die ons niet altijd verder helpen. Hoe leer je anders omgaan met gewoontepatronen? Mindfulness leert je focussen en op speelse wijze je aandacht trainen in een voor jou geschikte wijze om te leren omgaan met het leven van alle dag, moeilijke of veranderlijke levenssituaties, gevoelens, emoties en stress. Daarnaast leer je om voller te genieten van het positieve dat ook in ons leven ervaren wordt, maar waar we vaak door omstandigheden geen oog meer voor hebben: de kleine dingen van het leven. 

 

Stressbestendiger worden kun je leren!

Mindfulness is een vaardigheid die je kan leren door te oefenen en ervaren d.m.v. meditatie en het trainen van aandacht (focussen) én omdenken (situaties leren bezien vanuit een ander perspectief). Stress kent vele vormen...

De trainingen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met stress en/of meer levenskwaliteit en -vervulling wensen te ervaren. Je leert niet alleen manieren om stress te verminderen maar ook om stressbestendiger  te worden, waardoor je lastige situaties beter aankan of de verplichtingen van het alledaagse leven.

 

Bij welke klachten?

 • Ervaar je stress, spanning, (werk)druk of moeheid? Ben je toe aan verandering in je leven of op je werk?
 • Kom je uit een burn-out, zit je er nog middenin of heb je het gevoel dat je richting een burn-out gaat?
 • Zoek je naar evenwicht, rust en/of ontspanning en bereik je het maar niet? Heb je een druk leven of gezin?
 • Ben je aan het malen of piekeren? Slaap je slecht of onregelmatig? Denk je veel? Voel je je somber?
 • Zit je gevoelsmatig 'op slot' en is je wens om te leren dichter bij je gevoel en gevoelsbeleving te komen?
 • Zoek je inzicht in jezelf of in relatie tot de mensen om je heen, op je werk en in je leven? Loop je gevoelsmatig tegen muren op?
 • Is je accu leeg? Wil je leren stoppen met vechten, vluchten voor of vermijden van voor jou lastige situaties?
 • Heb je moeite met grenzen stellen. Raak je snel overprikkeld of geëmotioneerd? Overschaduwt dit je geluk?
 • Ben je hooggevoelig, gevoelig voor stemmingen van anderen, word je moe na een gesprek en vind je het lastig om daarmee om te gaan?
 • Durf jij je niet open te stellen? Voel je je kwetsbaar? Heb je het gevoel dat je overleeft? Ben je te hard voor jezelf? Wil je leren loslaten?
 • Ben je (chronisch) ziek of heb je een ziekteproces achter de rug óf zit je er nog middenin? Heb je lichamelijke pijn?

Voel je je aangesproken? Kijk dan voor meer info bij één van de trainingen.  

 

Wie is de trainer? Mariet is een toegewijde meditatietrainer met een schat aan ervaring, alle vereiste diploma's en certificaten. Een geschoold vakvrouw en om op de hoogte te blijven van de nieuwste methodes en technieken, volgt ze ieder seizoen bijscholingen en stilteretraites in Zen-kloosters. Daarnaast is ze intervisor voor collega trainers en hulpverleners in opleiding, met als doel expertise bevorderen, kwaliteit van aanpak te verbeteren en blijvend te ontwikkelen.

En last but not least is Mariet als psycho-energetisch therapeute werkzaam in haar eigen praktijk (sinds 2007) in Bathmen.