Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

 "When the wind blows, the grass bends"

- Confusius -


STILTEDAG - een moment om even stil te houden en te bezinnen op jezelf en je leven in gezamenlijke verbinding!


De eerstvolgende stiltedag staat gepland op zondag 24 juni 2022 in Wilp, nabij Deventer, in een prachtige rustige en ruime zendo (meditatieruimte) incl. Japanse tuin.


Stilte ervaren

In stilte ligt onze innerlijke kracht, wijsheid en vreugde verborgen. Door bewust stil te houden in de hectiek van dagelijks leven kun je inzicht krijgen, terugkeren naar de eenvoud en loskomen van dagelijkse routines. En je laten verrassen door wat er zichtbaar wordt in stilte. De één voelt zich direct thuis in de stilte, de ander moet eerst door lagen van onwennigheid heen; dat is eigenlijk om het even. Tijdens een stiltedag gun je jezelf de ruimte om -in plaats van te leven vanuit de normale doe-modus- voor een hele dag te verblijven in Zijn. Dit geeft ruimte voor een nieuwe balans.


Verdieping van Mindfulness

De stiltedagen zijn een wezenlijke en verdiepende aanvulling  op de 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR). Het feit dat er een hele dag wordt geoefend in mindfulness biedt de mogelijkheid om je beoefening te verfrissen en te verdiepen. Door vaker en langer te mediteren kom je diepere lagen van inzicht en helderheid tegen.


Wat komt er aan bod?

Centraal zal de helende werking van stilte en rust staan. In de ruimte van stilte en rust zullen mindful bewegen, loopmeditatie, zitmeditatie en luistermomenten afwisselend worden beoefend, waarbij steeds opnieuw de uitnodiging is om je te openen voor je persoonlijke en verbinden met jezelf. Het is een dag waarin je wordt uitgenodigd om thuis te komen in jezelf en te rusten op het punt waar jij nu staat in je leven. Dit biedt ruimte aan creativiteit en nieuwe inzichten.

Je wordt verzocht om tijdens de dag in stilte te verblijven en ook de stilte van anderen te respecteren. De lunch zal eveneens in stilte genuttigd worden. Aan het eind van de middag wordt de stilte verbroken en zal gezamenlijk worden gereflecteerd op ervaringen van de dag.


Voor wie?

De stiltedagen zijn geschikt voor iedereen met ervaring op het gebied van meditatie. Dit kan bijvoorbeeld mindfulnessmeditatie zijn, maar ook inzichtsmeditatie of meditatie vanuit Zen, de zijnsoriëntatie of vanuit andere contemplatieve tradities. Het maakt voor deelname niet uit welke levensovertuiging je aanhangt. Wanneer je twijfelt of deelname aan de stiltedag voor jou passend is, neem dan vrijblijvend contact op met Mariet Rutten.


Wanneer en tijden:


2022: zondag 24 juni a.s. van 10.00 – 16.00 uur in Wilp, nabij Deventer:

  • Er is ruimte om tussendoor liggend te rusten of een wandeling te maken in de natuur.
  • Carpoolen vanaf het station Deventer is mogelijk bij aanmelding vooraf.
  • Lunch: er zal een vegetarische soep worden geserveerd. Eigen lunch zelf meenemen s.v.p.
  • Kosten stiltedag: gratis voor cursisten die een training volgen (oefendag), € 35,- voor oud cursisten (0% BTW) en 50,- voor overige belangstellenden.


Meld je hier aan of bel voor meer info met Mariet: 06 - 2713 6069.


Stuur een email als je op de hoogte gehouden wilt worden van komende stiltedagen.