Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

 

Meditatie/Yoga-Retraite aan zee (meivakantie 2020)

In de meivakantie - 1 t/m 3 mei 2020 - geeft Mariet een aantal meditatieworkshops Heartful mediteren aan zee én een dageraad stiltemeditatie aan zee. Een heerlijke weekendretraite gericht op ontspanning in de natuur, rust & ruimte, genieten aan zee, sauna en massage in samenwerking met 2 yoga-docenten in Zeeland op Schouwen-Duiveland. Kijk voor meer info op: https://www.myownretreat.com/mariet-rutten  

  

ZIN-dagen

In 2020 start Mariet ieder nieuw jaargetijde, op de overgang van de winter naar de lente en van de lente naar de zomer, in Zeeland een ZIN-dag, waarin we met elkaar 1 dag het leven (her)bezinnen en beschouwen.

Na de zomer vinden de dagen plaats in het bosrijke Epe, op de Veluwe, op de overgang van de zomer naar de herfst en van de herfst naar de winter. Een groep stelt zich organisch samen en iedereen, met of zonder meditatie-ervaring, is welkom (ook mannen!).

In de hectiek van alle dag is het goed om af en toe tijd voor jezelf te nemen en stil te staan bij je leven op dit moment, inzicht te krijgen in je doelen en prioriteiten. Los te laten wat je niet meer nodig hebt of in beweging te komen - op weg naar verandering.   

 

In de mindfulness is een gevleugelde uitspraak: 'Je hoeft alleen maar te leren surfen, op de golven van het  leven'. Praktisch houdt dit in dat je leert meegaan in de bewegingen van het leven zonder er een waarde of oordeel aan te geven. Soms is dat meebewegen gewoonweg lastig en voel je dat er verandering nodig is!

Ken je het gevoel dat het is alsof je op een kruispunt staat, dat je de wens ervaart om werkelijk te leven zoals je bent, echt zijn, levend naar je ware natuur. Het oude past niet meer en het nieuwe is er nog niet!

Ga er maar aanstaan in moeilijke tijden, bij pijn, problemen, verdriet, ziekte, afscheid en loslaten. Meegaan in een positieve beweging is makkelijker, maar soms ook helemaal niet, omdat verandering vraagt om aanpassing van jou als mens.

 

Het doel van de ZIN-dag Heartful Leven is om stil te staan bij jezelf in de hectiek van alledag en 1 dag volledige aandacht te geven aan jezelf, om innerlijk weer op krachten te komen. Waar heb je behoefte aan? Waar is het tijd voor? Welke verandering heb je nodig? Wat ervaar je als lastig? Wat houd je innerlijk tegen - om uiteindelijk in beweging te durven komen? Duizend en één redenen, voor

ieder mens verschillend en bezien vanuit een ander standpunt.

Heartful Leven is een kunst, die kunst is te leren, heel eenvoudig door aandacht, anders luisteren, focus en meditatie. We laten ons zo vaak afleiden door de buitenwereld, de chaos die kan ontstaan in je leven, door emoties (van jezelf of van anderen), pijn, weerstand, tegendruk, stress, gezin, familie of werk. Leven vanuit je hart vraagt om stilstaan, soms maar een paar minuten, om aandacht voor jezelf en het moment. Door ervaren leer je, door doen (in plaats van proberen) ontstaat er beweging...

 

Een ZIN-dag groep vormt zich vanuit een organische beweging en op basis van individuele inschrijving. Iedere groep heeft een eigen thema en met elkaar draag je zorg voor een veilige bedding onder leiding van Mariet. Je inspireert elkaar, moedigt elkaar aan, steunt, spiegelt en enthousiasmeert elkaar. Naast het individuele wordt er in het collectieve gebruik gemaakt van luistercirkels. In een luistercirkel leer je luisteren vanuit een open hart - naar jezelf en naar de ander.

Stilte en meditatie zijn de peilers in de basis van deze dag, daardoor kom je tot een dieper inzicht in jezelf en nader je de bron van innerlijke kracht en jouw essentie. Je doet nieuwe ervaring op, waardoor oude ervaringen kunnen worden 'herzien'. We maken volop gebruik van de elementen van de natuur - mediterend of lopend op het strand of in het bos - en daardoor (her)ontmoet je jouw eigen natuur. Aan het eind van de dag neem je voor de toekomst enkele krachtige aandachtmeditaties mee die toepasbaar zijn in je dagelijks leven bij stress of innerlijke onrust of wanneer je toe bent aan ontspanning of tijd voor jezelf.

 

Programma:

9.30 uur aankomst - ontvangst met koffie/thee en wat lekkers

10.00 uur start ochtendprogramma

13.00 uur lunchpauze

14.00 uur start middagprogramma (aan het strand)

17.00 uur gezamenlijke afsluiting.

 

Waar?

Zonnemaire (Schouwen-Duiveland) in Zeeland. Adres locatie volgt na aanmelding - 1 week voorafgaand.

 

Kosten: € 75,-

Niet inbegrepen bij deze prijs zijn lunch en evt. reis-/verblijfskosten.

Aanmelden kan hier:  mailto:info%40mariet-rutten.nl?subject=ZIN-dag&body=aanmelding