Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

Waarom mindfulness en (zelf)compassie bij stress? 

 

Mindfulness geeft ons een keuze in hoe we omgaan met moeilijkheden. Vaak handelen we in moeilijke situaties volgens diep ingesleten gewoontes die ons niet altijd verder helpen.

Door mindfulness leer je op creatieve wijze om je aandacht te trainen en op voor jou geschikte wijze om te gaan met moeilijke of veranderlijke levenssituaties. Daarnaast leer je voller te genieten van het positieve dat ook in ons leven ervaren wordt, maar waar we door omstandigheden geen oog meer voor hebben: een zonnige dag, de glimlach van een kind, een hond die je begroet in het voorbij gaan. 

 

Stressbestendiger worden kun je leren!

Mindfulness is een vaardigheid die je kan leren door te oefenen d.m.v. meditatie en het trainen van aandacht (focussen).

Stress kent vele vormen... De trainingen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met stress en/of meer levenskwaliteit en -vervulling wensen te ervaren. Je leert niet alleen manieren om stress te verminderen maar ook om stressbestendiger  te worden, waardoor je lastige situaties beter aankan.

 

Bij welke klachten?

Ervaar je stress, spanning, (werk)druk of moeheid? Ben je toe aan verandering in je leven of op je werk? Zoek je naar evenwicht, rust en/of ontspanning en bereik je het maar niet? Ben je aan het malen of piekeren? Slaap je slecht of onregelmatig? Denk je veel?

Zoek je inzicht in jezelf of in relatie tot de mensen om je heen, op je werk en in je leven? Loop je gevoelsmatig tegen muren op?

Is je accu leeg? Wil je leren stoppen met vechten, vluchten of vermijden van voor jou lastige situaties?

 

Heb je moeite met grenzen stellen. Raak je snel overprikkeld of geïrriteerd? Ben je hooggevoelig, gevoelig voor stemmingen van anderen, word je moe na een gesprek en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Durf jij je niet open te stellen? Voel je je kwetsbaar? Heb je het gevoel dat je overleeft? Wil je leren loslaten?

 

Ben je (chronisch) ziek of heb je een ziekteproces achter de rug? Ervaar je dagelijks lichamelijke pijn en heb je moeite om dit te accepteren? Wil je je oude leven terug en heb je moeite om je aan te passen? Is je zelfbeeld veranderd door ziekte en pijn? Ben jij verandert door ziekte en pijn en je omgeving verandert niet mee? Vecht of vlucht je voor jouw situatie of vermijd je deze?

 

Voel je je aangesproken? Kijk dan voor meer info bij één van de trainingen. Heartfulness Deventer biedt een scala aan gespecialiseerde trainingen in mindfulness, bewustwording en (zelf)compassie bij stress, burn-out, ziekte en pijn, trauma,  overprikkeling en hooggevoeligheid. En daarnaast ook preventief voor zelfzinzicht en leren mediteren bij een druk leven of gezin. Trainingen zowel groepsgewijs als individueel in de vorm van MBP coaching (in de praktijk in Bathmen). Informeer gerust bij vragen.

 

Mariet Rutten is een toegewijd trainer én therapeute met een ruime ervaring, alle vereiste diploma's en certificaten. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste methodes en technieken, volgt ze zelf regelmatig bijscholingen en retraites. Daarnaast is ze mentor en bijscholingsdocent voor collega's. En als psycho-energetisch therapeute werkzaam in haar eigen praktijk (sinds 2007) in Bathmen.