Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

 Besef dat, zoals een vogel twee vleugel nodig heeft om te vliegen,

wijsheid en compassie gelijktijdig ontwikkeld dienen te worden. 

- Matthie Ricard - 

 

Compassie MBCL - vervolgtraining 

  

'Maak de wereld milder, laten we bij onszelf beginnen'

Compassie is het vermogen ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf als van anderen. Compassie is een algemeen menselijke eigenschap die bij iedereen in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei is gekomen.

In deze training worden allerlei mogelijkheden aangeboden tot het ontwikkelen van mildheid en compassie, waarbij eerst aandacht wordt besteed aan zelfcompassie. (Zelf)compassie is bevorderlijk voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren blijkt uit divers wetenschappelijk onderzoek.

 

In deze 9-weekse aandachttraining gaan we onze inzichten vanuit de MBSR/MBCT aandachttraining verdiepen.

Het trainingsprogramma bestaat uit verschillende thema’s en een aantal geleide meditatie-oefeningen. Er is ruimte voor individuele behoefte en interactie als groep. De groep bestaat uit minimaal 4 tot 6 deelnemers maximaal. Het voordeel hiervan is o.a. dat je meer persoonlijke aandacht krijgt en oefent in een kleine vertrouwde setting. De groep is NIET therapeutisch van aard.

 

Wat houdt een les in?

Deze MBCL-training bestaat uit negen bijeenkomsten (van 2,5 uur) om de 14 dagen, zodat er voldoende tijd is om de oefeningen thuis te vervolgen. Iedere les bevat een kort blok psycho-educatie (theoretische uitleg). Telkens vanuit een ander thema en perspectief (bijv. mildheid, werking van stress, grenzen, emoties, weerstand, omgevingsfactoren, afweer- en reactiepatronen enz.).

Zo ontwikkel je een bredere kijk op jouw levenssituatie! Leer je door de beoefening te Zijn in het moment en het cultiveren van compassie naar jezelf en je omgeving.

Er worden geleide, adem- en stiltemeditaties gegeven en mindful meditatief bewegen. De geleide meditaties worden je na afloop van een les per e-mail toegestuurd om thuis vrijblijvend te oefenen. Er wordt gewerkt aan de hand van het MBCL-werkboek.

 

Info en voorwaarden voor deelname:

Heb je een mindfulness-training MBSR of MBCT afgerond en zoek je verdieping? Meld je dan aan.

Voorafgaand aan deelname volgt een telefonisch kennismakingsgesprek, waarin samen wordt gekeken naar jouw motivatie en of de intensiteit van het MBCL-verdiepingsprogramma passend is bij jouw levensritme op dit moment.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of je alvast inschrijven voor een kennismakingsgesprek? Neem contact op met Mariet.

 

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen 525 euro voor zelfbetalers, 750 euro (excl. BTW) wanneer de werkgeven betaald.

Prijs inclusief, boek, werkbladen en audiobestanden, consumpties. Daarnaast is deelname aan een stiltedag tegen gereduceerd tarief mogelijk. De training kan in principe deels vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

 

Wanneer?

Omstreeks half november 2019 start de eerstvolgende MBCL-training in Deventer -Centrum op donderdagavond bij voldoende aanmeldingen. Informeer naar de mogelijkheden of schrijf je nu alvast in!